10 veelvoorkomende tuinproblemen

De zomer is waar tuiniers de hele winter van dromen: warm weer, bloeiende bloemen en een overvloedige oogst die rechtstreeks van de moestuin naar de eettafel wordt gebracht. Neem een kijkje bij dewithekwerk.nl voor goede suggesties van een tuin. Maar samen met de zon en het plezier van de zomer komen er tal van problemen met zich mee die zelfs de meest standvastige tuiniers kunnen frustreren. Uw planten hebben last van te veel water, of te weinig. Zelfs als de konijnen je tuin met rust laten, zullen de Japanse kevers er zeker achteraan komen. Vernietig het niet alleen met de tuinslakken! We staan ​​achter je. Lees verder om te leren hoe u enkele van de meest voorkomende problemen met zomer tuinieren kunt bestrijden.

Onkruid

Onkruid is een meerjarig tuinprobleem. Net als andere planten gedijt onkruid in de zon en regen van de zomer. Breng in het voorjaar een diepe laag mulch aan om hun inspanningen te verijdelen, en wanneer onkruid ontkiemt, verwijder dit dan vroeg door ze omhoog te trekken, te broeien of ze te besproeien met herbicide.

Zwarte vlek op rozen

Black spot wordt veroorzaakt door een schimmelziekte die optreedt bij warm, nat weer en die rozen in alle regio’s aantast. Bladeren ontwikkelen zwarte vlekken aan de bovenzijde, worden geel en vallen eraf. Om zwarte vlek te bestrijden, moet u ziekteresistente variëteiten planten op locaties met veel zon en luchtcirculatie, en niet te veel water geven!

Poederige meeldauw op groenten

Poederige meeldauw komt in heel Noord-Amerika voor en treft vooral groenten zoals pompoen, meloenen en komkommers. Zodra poederige meeldauw verschijnt, kun je het onder controle houden, maar je kunt het niet genezen. Pluk aangetaste bladeren en spuit met een fungicide of een mengsel van melk en water. Probeer de ziekte te voorkomen door resistente rassen te planten in gebieden met veel luchtcirculatie.

Japanse kevers

De Japanse kever is een plaag voor meer dan 200 planten, waaronder rozen, mirte en druiven. Het beschadigt planten door het gebladerte te skeletoniseren of volledig te ontbladeren. Ontdoe u van deze beestjes door ze met de hand van uw planten te plukken, te vangen of te sproeien. U kunt ook de preventie hoek bewerken door de larven in de grond te doden voordat ze uitkomen in bladetende kevers.

Bladluizen

De bladluis is een klein maar productief insect dat in kolonies aanvalt en zich voedt met de sappen in plantenstengels, bladeren, knoppen, bloemen en fruit. Bladluizen komen in zowat elke tuin in alle zones terecht. Bestrijd ze door ze met water van de bladeren te sproeien, planten te besproeien met insectendodende zeep of nuttige insecten zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen naar je tuin te lokken.

Droogte

Gebrek aan water is een grote zomerstress voor een tuin. Pas uw grond regelmatig aan met compost om de prestaties en de algehele gezondheid van planten te verbeteren en ze veerkrachtiger te maken. Mulch uw tuin om vocht vast te houden en oefen efficiënte bewateringstechnieken. Gebruik druppelslangen met timers om verdamping tot een minimum te beperken en geef de basis van uw planten vroeg in de ochtend water.

Te veel water

Zware regenval en te veel water geven kan net zo verwoestend zijn voor een tuin als droogte. Overtollig water spoelt stikstof uit de grond, waardoor planten vergelen en honger lijden naar voedingsstoffen. Je kunt de regen niet stoppen, maar je kunt wel de best mogelijke drainage voor je planten creëren, en natuurlijk niet erger maken door te veel water te geven.

Bloesemrot

Bloesemrot treft veel groenten, met name tomaten, paprika’s, meloenen en aubergines. De aandoening wordt gekenmerkt door een donkere, rottende plek aan het uiteinde van de vrucht en wordt meestal veroorzaakt door een calciumtekort. Voeg kalk toe aan de grond, overbemest niet en zorg ervoor dat de planten gelijkmatig worden bewaterd.

Konijnen

Konijnen voeden zich graag met de tere scheuten van jonge planten. Bescherm je zaailingen met kragen van blik of met een kippengaas hekwerk. Je kunt ook afschrikkende planten zoals goudsbloemen en uien rond de omtrek van je tuin planten om ze weg te houden.

Naaktslakken

Slakken sluipen ’s nachts je tuin binnen en verslinden de bladeren van je planten. Je kunt ze vangen of proberen af ​​te schrikken met barrières van koperstrips, dennennaalden of diatomeeënaarde. U kunt ook vogels en padden naar uw eigendom lokken, die zich tegoed doen aan slakken.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uncategorized Wonen

De voordelen van een waterontharder

Waterontharders zijn tegenwoordig steeds populairder en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. In dit artikel zullen we je laten zien wat een waterontharder is en waarom het een aanvulling kan zijn op je huishouden. Wat is een waterontharder? Een waterontharder is een apparaat dat wordt gebruikt om hard water te behandelen en de mineralen […]

Read More
Uncategorized

De voordelen van slapen op een boxspring op maat

Een goede nachtrust is essentieel voor een gezonde levensstijl. Een boxspring op maat kan hierbij een belangrijke rol spelen. In dit artikel lees je wat de voordelen zijn van slapen in een hoog laag bed of een boxspring op maat en waarom het de investering waard is. Wat is een boxspring op maat? Een boxspring […]

Read More
Uncategorized

Verhoog de functionaliteit en esthetiek van jouw huis met deze tips

Slimme huiseigenaren zijn altijd op zoek naar manieren om hun huis te verbeteren. Soms is het verlanglijstje een kilometer lang, maar komt de portemonnee misschien een dollar tekort! Dus, hoe bereik je het doel van het updaten van je huis met een budget? Leer van wat anderen uit ervaring ontdekt hebben! Je zult misschien verbaasd […]

Read More