5 Effectieve manieren om je huis te verduurzamen

huis verduurzamen

Het is belangrijk om jouw woning energiezuinig te maken. Dit maakt je woning goedkoper en duurzamer. Het is bovendien niet lastig om dit voor elkaar te krijgen. Met enkele kleine ingrepen kan je al veel bereiken. Het is daarom ook goed om eens te kijken naar 5 effectieve manieren om je huis te verduurzamen.

1. Isoleren van de spouwmuur

Je verliest zo’n 20% aan warmte via de muur. Zeker voor oudere woningen is dit een probleem. Je kan dus flink wat besparen wanneer je de spouwmuren laat isoleren. Dit is ook nog eens heel gemakkelijk mogelijk, want het kan van buitenaf worden gedaan. Je zal direct minder energie gaan verbruiken.

2. Kiezen voor zonnepanelen

Je weet hoeveel energie je huishouden verbruikt. Dan weet je ook hoeveel zonnepanelen je zelfvoorzienend kunnen maken. Leer meer over subsidies op Zonduurzaam.nl. Je kan precies zien wat er mogelijk is. Laat je vervolgens door een kenner adviseren over het plaatsen. Zo kan je er gemakkelijk veel voordeel uit halen.

3. HR++ glas plaatsen

Dubbel glas was lang de norm in Nederland. Het is echter mogelijk om nog beter te werken. Dat kan je doen met HR++ glas. Dit is glas met een nog hogere isolatiewaarde. Waardoor je dus ook nog meer op energie kan besparen. Dit kan je woning op een relatief gemakkelijke manier alleen maar nog duurzamer maken. Dit is dus zeker ook een optie om te overwegen in een wat oudere woning.

4. Het isoleren van de vloer

Ook in de vloer is isolatie een optie. Het effect is wat kleiner dan bij de andere ingrepen. Dit komt doordat je niet veel warmte verliest via de vloer. Het kan je toch net die laatste procentjes opleveren. Bovendien kan je dit ook gemakkelijk zelf doen. Bovendien is een warme vloer natuurlijk net wat lekkerder.

5. Kiezen voor een warmtepomp

Met een warmtepomp wordt een woning verwarmen efficiënter gedaan. Dit komt doordat je de buitenlucht gaat benutten. Je kan ook een hybride oplossing met een HR++ cv-ketel kiezen. Het is goed om te weten dat je de CO2-uitstoot zo flink kan terugdringen, zonder dat je het koud hoeft te hebben. Dit is natuurlijk precies het soort ingreep waar je naar op zoek bent voor je woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bouw

Toepassingen en ontwerpmogelijkheden van dikformaat stenen

Dikformaat stenen zijn een populaire keuze voor bestrating vanwege hun veelzijdigheid en duurzaamheid. Ze zijn ideaal voor het creëren van een verscheidenheid aan ontwerpen en kunnen worden gebruikt in zowel residentiële als commerciële projecten. In dit artikel bespreken we enkele van de meest voorkomende toepassingen van dikformaat stenen en de ontwerpmogelijkheden die ze bieden. 1. […]

Read More
bouwafval
Bouw

Dit zijn de voordelen van een puincontainer huren

Wil je een puincontainer huren, dan is het belangrijk om te weten welke voordelen je allemaal geniet. Dit is belangrijk omdat dit per soort container wel enigszins kan verschillen. Dit onderscheid zit hem bijvoorbeeld in het soort afval dat je wilt afvoeren ermee. Heb je nooit eerder een container gehuurd? Dan kan dit artikel je […]

Read More
Bouw

Hoe werken warmtepompen en waarom zijn ze een duurzaam alternatief?

Warmtepompen zijn innovatieve verwarmingssystemen die steeds populairder worden als duurzaam alternatief voor traditionele verwarmingsmethoden. In dit artikel zullen we de werking van warmtepompen verkennen en de redenen uitleggen waarom ze een milieuvriendelijke keuze zijn. Door gebruik te maken van natuurlijke energiebronnen en efficiënte technologieën, dragen warmtepompen bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het […]

Read More