De voordelen van een overkapping over je terras

Een overkapping is perfect als je lekker in de zomer én winter in je tuin wilt relaxen. Het is echt een goede toevoeging als je ervan houdt om buiten te zitten. Het is voordelig als je even niet in de zon wilt zitten of als het regent of hard waait. Als je een echt buitenmens bent is het een top toevoeging voor in je tuin. En ze kunnen er ook nog eens prachtig uit zien. Of je nu voor een glazen terrasoverkapping gaat of voor een houten terrasoverkapping.

Waarom een overkapping?

Een overkapping is erg handig. Misschien herken je het wel. Je zit rustig in je tuintje te relaxen en opeens begint het te regenen. Erg handig als je dan lekker droog zit en je niet naar binnen hoeft te haasten. Met een overkapping kan je veel langer genieten van de buitenlucht dan zonder. In de tijden dat je de overkapping niet gebruikt kan je het goed gebruiken als opslagplaats. Ook handig is dat je er helemaal geen vergunning nodig hebt om het te bouwen.

Lekker open: glazen terrasoverkapping

Er worden veel soorten materialen gebruikt voor overkappingen.  Neem bijvoorbeeld een glazen terrasoverkapping. Je ziet dit tegenwoordig erg vaak toegepast worden. En wie geeft ze ongelijk. Een glazen overkapping geeft alsnog veel openheid. Dat is mooi als je lekker van de buitenlucht en je tuintje wilt genieten. Ook laat glas zon door hierdoor kan je met een glazen terrasoverkapping lekker van het zonnetje genieten zonder last van een harde wind.

Je kan ook erg gemakkelijk zelf de temperatuur bepalen op je terras. Het houdt de warmte binnen je terras goed vast als je alles dicht maakt. Hou er wel rekening mee dat als je voor een glazen terrasoverkapping gaat dat wel een soort zonwering erbij moet nemen. De zon kan in de zomer versterkt worden door het glas. Even het scherm uitklappen en je zit zo weer lekker in de koele schaduw. Het frame van de glazen terrasoverkapping wordt meestal gemaakt van aluminium.

Natuurlijke uitstraling: houten terrasoverkapping

Een houten overkapping zie je ook veel. Dit geeft iets natuurlijks en past perfect bij de meeste terrassen en tuinen. Je kan het mooi open laten lijken door veel glas te gebruiken. Meestal is een houten terrasoverkapping de goedkoopste optie. Op de langere termijn is dit wat minder. Omdat je het goed moet onderhouden. Minimaal 1x per jaar in de lak of bijverven. Het hout kan verkleuren door de invloed van de weersomstandigheden.

Maar het hout kan ook vervormen of er kunnen wat scheuren in komen. De beste keuze is om hardhout te gebruiken in je houten terrasoverkapping.  Wel kan dit flink in de kosten oplopen want hardhout is een stuk duurder dan normaal hout. Het gaat wel een stuk langer mee en vergt een stuk minder onderhoud. Vind je dit niet heel erg, dan is een houten terrasoverkapping een erge goede optie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uncategorized

Welke verschillende soorten glas zijn er en wanneer gebruik je welke

Glasplaten komen steeds meer in woningen en kantoren voor. Ze bieden vele voordelen. Een handig aspect van glas is onder andere, dat het op maat te bestellen is. Of je nu glas zoekt voor op een wand, in een deur of in de badkamer. Op maat is er veel mogelijk en er zijn meerdere glassoorten. […]

Read More
Uncategorized

Het ideale kantoor qua licht en klimaat

Kantoorpanden zullen altijd blijven bestaan. Ook al is de tijd aangebroken dat er hybride wordt gewerkt, kantoorpanden blijven altijd belangrijk. Doordat er op kantoor met vele mensen tegelijkertijd wordt gewerkt, is het belangrijk dat het welzijn van de werknemers optimaal blijft. Aan zieke werknemers zul je niet veel hebben en om het ziekteverzuim zo laag […]

Read More
Uncategorized

Inspiratie om de eetkamer in te richten

Een huis heeft meerdere kamers die verschillende functies hebben. Een daarvan is de eetkamer en die speelt een belangrijke rol. Elk huishouden heeft misschien een eigen eetkamerset en -thema. Waarom is dat? De reden is dat elke huiseigenaar een unieke voorkeur heeft als het gaat om het inrichten van een eetkamer. Je moet aandacht besteden […]

Read More