DIY: zelf je parketvloer schuren

Je stoort je al een tijdje aan jouw vloer. Een paar jaar terug zag je een houten vloer helemaal zitten. Het paste perfect binnen jouw interieur en dat doet het nog steeds trouwens. Alleen lijkt de vloer een beetje dof, hier en daar zijn wat vlekken en krassen door de stoelen. Kon je maar een laag van de vloer afhalen en een nieuwe laag naar boven toveren. Dat kan!! Via de Online Parket Specialist kan je de meeste benodigdheden bestellen om je vloer weer gloednieuw eruit te laten zien!

Spijkers

Voordat je jouw vloer kan gaan schuren moet je wel al het materiaal in huis hebben. Zo heb je ten eerste vervangende spijkers of schroeven. Al heb je oude spijkers of schroeven in de vloer die hun grip op de vloer verloren hebben kan die gelijk vervangen voordat je de vloer gaan schuren. Spijkers eruit halen doe je met behulp van een nijptang en ze erin slaan kan je doen met een hamer maar ook met een drevel.

Schuren

Nadat de vloer veilig is om te schuren kunnen we de volgende stap nemen. Dat is het schuren. Voor het schuren heb je natuurlijk een schuurmachine nodig. Niet één maar liefst twee schuurmachines. Je hebt een parketschuurmachine nodig voor het grootste deel van de parketvloer en een kantenschuurmachine voor de zijkanten van jouw parketvloer. Deze schuurmachines kan je kopen maar ook huren via de bouwmarkt of kleine klusbedrijven. Voordat je met je schuurmachine aan de slag kan gaan moet je natuurlijk ook ervoor zorgen dat je schuurvellen, schuurschijven of schuurpads in huis hebt. Welke vorm van schuurpapier je nodig hebt hangt af van jouw schuurmachine. Ongeacht welke vorm van schuurpapier je nodig hebt ga je ze nodig hebben in zowel de korrel grof, middel als fijn om de vloer zo netjes en egaal mogelijk te kunnen schuren. Deze zal je ook op de volgorde grof, middel en als laatste fijn gebruiken. Je begint met het zo snel en makkelijk mogelijk schuren van de bovenste laag en zodra er een nieuwe laag bereikt is ga je die zo glad en fijn mogelijk maken om er overheen kunnen lopen met een fijne korrel.

Schoonmaken

Nadat je met een fijne korrel over de vloer heen bent geweest ben je in principe klaar met het schuren. De vloer voelt helemaal glad en zo goed als nieuw aan. Op één detail na. De vloer voelt nog niet echt schoon aan ondanks dat hij nieuw aanvoelt. Dit kunnen we oplossen door de vloer grondig te dweilen. Dit is trouwens ook gewoon nodig na het schuren van de vloer zodat houtresten verwijderd worden van de vloer. Let op dat je niet al te veel sop achterlaat op de vloer en na het dweilen met schone sokken over de vloer loopt. Hiermee voorkom je dat de net geschuurde vloer snel vuil opneemt.

Benodigdheden

Om zelf je vloer te schuren heb je de volgende benodigdheden nodig: spijkers/schroeven, nijptang, hamer/drevel, parketschuurmachine, kantenschuurmachine, schuurvellen/schuurschijven/schuurpads in zowel de grove, middel als fijne korrel en een dweil met emmer. Al heb je dit allemaal in huis kan je zelf je vloer kan schuren!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uncategorized

Wat voor kussen past het beste bij je slaapstijl?

Zoek een dunner kussen als je een rugslaper bent. Rugslapers oefenen minder druk uit op de nek en de ruggengraat dan zij- of buikslapers. Dit betekent dat ze minder steun van hun hoofdkussen nodig hebben. Je hebt meer steun nodig om je hoofd en wervelkolom in lijn te houden als je een zijslaper bent. Zoek […]

Read More
Uncategorized

Nieuw kozijn kopen? Hou rekening met deze tips!

Nieuw kozijn kopen? Hou rekening met deze tips!  Bij het kopen van een kozijn dien je er rekening mee te houden dat er best bij een aantal verschillende zaken stil moet worden gestaan. In eerste instantie is er uiteraard de uitstraling waar deze over dient te beschikken. Dat is echter niet alles. Bovendien moet er […]

Read More
Uncategorized

Op zoek naar screens? Houd dan hier rekening mee

Een hor, jaloezieën of screens, vrijwel elke persoon heeft wel eens nagedacht over dit soort raambedekkingen voor zijn of haar woning. Zeker in de zomer als het warm en broeierig is buiten, is het heerlijk als je binnen lekker koel zit. Hiernaast is het ook fijn dat je slaapkamer in het donker gehuld blijft zodra […]

Read More