Hoe belangrijk is LED verlichting voor je?

Goede verlichting speelt een belangrijke rol in je huis en op je werkplek. Licht kan namelijk niet alleen functioneel zijn maar is ook makkelijker om handelingen te verrichten. Het heeft ook invloed op je huis en bijvoorbeeld de kleuren van je meubels. Ook in grote magazijnen is het belangrijk de juiste verlichting te hebben. LED verlichting bestel je makkelijk via de  Webshop magazijn verlichting

Door het gebruik van de LED TL lampen bespaar je energiekosten. De LED magazijnverlichting gebruikt zo’n 50% minder energie dan een gewone TL lamp. Daarnaast komt ook nog een kijken dat je de LED lampen minder vaak hoeft te vervangen.

Wat zijn de voordelen van LED verlichting?
LED lampen hebben verschillende voordelen. Dat ledlampen energie zuinig zijn weten we inmiddels wel, maar ledlampen hebben nog meer voordelen. We vertellen je graag wat deze voordelen zijn.

  • LED lampen zijn energie zuiniger dan gloeilampen.

LED verlichting verbruikt aanzienlijk minder stroom dan halogeen- en gloeilampen. Ook verbruikt het 40% minder stroom dan een spaarlamp.

  • Ledverlichting gaat veel langer mee dan andere verlichtingen maar wel liefst 10 jaar lang, wat neer komt op 35000 branduren. Dat is aanzienlijk meer dan een gloeilamp die gemiddeld maar 1000 uur brand. Daarnaast wordt de levensduur van bij LED niet korter wanneer je de lamp in of uitschakelt.
  • LED verlichting is goed voor de gezondheid. Bij LED heb je de keuze om te kiezen voor rimpelvrije LED panelen wat ideaal is voor de concentratie en gezondheid. Veel lampen flikkeren namelijk. Dat zie je niet met het blote oog maar nemen de hersenen wel waar. Met rimpelvrije LED heb je dat niet.
  • De ledverlichting staat gelijk op volle sterkte als je het aanzet.
  • Met ledverlichting kun je heel dicht bij daglicht kleur komen. Hierdoor vangt het deels het gemis van daglicht op in bijvoorbeeld magazijnen en werkplaatsen. Daarnaast zijn LED lampen er ook in verschillende warme kleuren zoals geel oranje rood.
  • LED verlichting wordt minder warm. Een gloeilamp zet veel energie om in warmte en slechts 10% in licht. Bij een LED lamp is dit anders. Een LED lamp zet namelijk 80% om in licht en een klein deel in warmte.

Bron: www.yourlight.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uncategorized

Duurzamer wonen in drie stappen

Nederland maakt steeds meer, al zijn het kleine stapjes richting een groenere toekomst. Omdat we niet alleen maar kunnen wachten tot de grote bedrijven groener worden, kan je ondertussen ook zelf actie ondernemen. De vraag is natuurlijk hoe je als huishouden duurzamer kan worden?   Het verduurzamen van je huis levert vaak een lagere energierekening […]

Read More
Uncategorized Wonen

De voordelen van een waterontharder

Waterontharders zijn tegenwoordig steeds populairder en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. In dit artikel zullen we je laten zien wat een waterontharder is en waarom het een aanvulling kan zijn op je huishouden. Wat is een waterontharder? Een waterontharder is een apparaat dat wordt gebruikt om hard water te behandelen en de mineralen […]

Read More
Uncategorized

De voordelen van slapen op een boxspring op maat

Een goede nachtrust is essentieel voor een gezonde levensstijl. Een boxspring op maat kan hierbij een belangrijke rol spelen. In dit artikel lees je wat de voordelen zijn van slapen in een hoog laag bed of een boxspring op maat en waarom het de investering waard is. Wat is een boxspring op maat? Een boxspring […]

Read More