Opgeruimd staat netjes: kantoor leegmaken

Je hebt een kantoor maar je gaat verhuizen. In hetzelfde pand of juist naar een ander pand. Een kantoor leegmaken is echt wel een karwei om al het werk in je eentje te doen. Je hele kantoor moet worden leeggehaald of een deel van het pand. Een professionele hulp hierbij kan je op weg helpen waardoor het goed is geregel en je meer tijd over hebt om je te focussen op andere dingen.

Hoe werkt een kantoor leegmaken?

Als je naar een andere plek gaat verhuizen en daarmee je het kantoor verlaat, dan betekent het vaak dat je de ruimte bezemschoon moet achterlaten. Een ruimte bezemschoon achterlaten betekent vaak de ruimte leeg opleveren, helemaal geveegd en vervolgens opleveren zoals de eisen van de makelaar of de eigenaar dat opgeven. Vaak betekent bezemschoon meer dan alleen de bezem over de vloer heen halen. Want wat moet je doen met de vloerbedekking die er al in lag voordat je kwam? Of de gaten die in de muren zitten? In elke situatie gelden andere regels. Niet iedere makelaar of eigenaar heeft dezelfde regels. Op welke manier het opleveren van een ruimte moet worden opgeleverd staat geschreven in het huurcontract. Als je je niet houdt aan deze regels kan de verhuurder een boete opleggen of borg houden. Veel services van bedrijven die kantoorpanden ontruimen hebben de volgende services: panden ontruimen, verwijderen van de vloerbedekking, verven van wanden en plafonds, verwijderen van behang, reparatie van gebreken en repareren van de gaten in de muren en vloeren. Een totaalpakket wat enorm van hulp kan zijn. Alle afspraken worden schriftelijk vastgelegd en er wordt een offerte opgesteld.

Wat te doen met de meubelen

Afhankelijk van de situatie waarin je zit, je wilt vaak je meubelen meenemen naar een andere locatie of juist niet. Heb je je oude kantoormeubelen niet meer nodig? Vaak zijn de kantoormeubelen nog goed en prima te gebruiken. Ze zijn weggeschreven door je bedrijf, maar er zijn veel mensen die deze meubelen nog goed kunnen gebruiken. Als je je werkplek wilt laten leeghalen, kunnen goede doelen hiervan profiteren. Minderbedeelden kunnen de meubelen vaak nog goed gebruiken en ook veel goede doelen organisaties en stichtingen zijn hier blij mee. Als je kapotte meubels hebt worden die aangeboden bij het afvalverwerkingsbedrijf. Heb je mooie designmeubelen? Die kan je verkopen en bij sommige bedrijven ook worden overgekocht. Wil je nieuwe kantoormeubelen kopen dan kan dat met nieuwe en moderne meubels voor een frisse uitstraling. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor verstelbare bureaus of ergonomische stoelen. 

Een goede keuze

Het is een goede keuze om professionele hulp in te schakelen bij het leegmaken van je kantoor. De kosten zijn lastig om te vertellen omdat ieder bedrijf andere kosten hanteert. Je kunt makkelijk een offerte opvragen en op deze manier krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en de kosten van het bedrijf. De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid en op welke verdieping het pand te vinden is. Ook wordt er gekeken naar wat er gedemonteerd moet worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *