Welke verschillende soorten glas zijn er en wanneer gebruik je welke

Glasplaten komen steeds meer in woningen en kantoren voor. Ze bieden vele voordelen. Een handig aspect van glas is onder andere, dat het op maat te bestellen is. Of je nu glas zoekt voor op een wand, in een deur of in de badkamer. Op maat is er veel mogelijk en er zijn meerdere glassoorten. Kijk maar eens op https://www.glazz.nl/glasplaat-op-maat om daar een beeld bij te krijgen.

Ben je van plan een glasplaat te bestellen? Dan merk je al snel dat er verschillende soorten glas beschikbaar zijn. Veel mensen vragen zich af welke soorten er precies zijn en wanneer je voor welke moet gaan. Daar geven we je in dit artikel antwoord op. 

Gehard glas

Welke soort je als eerst vaak tegenkomt, is gehard glas. Gehard glas staat bekend om de stevige kwaliteit en veiligheid. Het glas is ten eerste erg sterk en breekt niet snel. Het kan tegen een stootje. En mocht het glas toch breken, dan gebeurt dat in allerlei kleine deeltjes in plaats van grote scherpe scherven. Wel zo veilig. 

Gehard glas is geschikt om te kiezen als je op zoek bent naar glas voor een tussendeur. Daarnaast is het een ideale soort om te gebruiken in de keuken of badkamer. Ook in kantoren wordt het geharde glas veel ingezet. 

Gelaagd glas

Naast gehard glas, bestaat er ook gelaagd glas. De naam zegt het eigenlijk al. Gelaagd glas is glas dat bestaat uit meerdere lagen. Die lagen zijn tegen elkaar aan bevestigt en vervolgens voorzien van een speciale coating om ze aan elkaar vast te maken. De verschillende lagen geven extra stevigheid. 

Het handige van gelaagd glas is daarnaast, dat er tussen de lagen gekozen kan worden voor een folie. Met die folie zorg je er bijvoorbeeld voor dat de glazen niet volledig transparant meer zijn. Dat maakt gelaagd glas handig voor ruimtes waarin je op zoek bent naar meer privacy. Ook kan het glas van een leuke kleur worden voorzien met een gekleurde folie. 

Gehard gelaagd glas

Nu je weet wat gehard glas en wat gelaagd glas is, heb je ook nog de combinatie van beiden. Gehard gelaagd glas bestaat uit meerdere lagen glas die ook weer met een folie aan elkaar worden bevestigd. Daarnaast bestaan de verschillende lagen uit gehard glas, wat het glas ook weer veilig maakt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uncategorized

Duurzamer wonen in drie stappen

Nederland maakt steeds meer, al zijn het kleine stapjes richting een groenere toekomst. Omdat we niet alleen maar kunnen wachten tot de grote bedrijven groener worden, kan je ondertussen ook zelf actie ondernemen. De vraag is natuurlijk hoe je als huishouden duurzamer kan worden?   Het verduurzamen van je huis levert vaak een lagere energierekening […]

Read More
Uncategorized Wonen

De voordelen van een waterontharder

Waterontharders zijn tegenwoordig steeds populairder en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. In dit artikel zullen we je laten zien wat een waterontharder is en waarom het een aanvulling kan zijn op je huishouden. Wat is een waterontharder? Een waterontharder is een apparaat dat wordt gebruikt om hard water te behandelen en de mineralen […]

Read More
Uncategorized

De voordelen van slapen op een boxspring op maat

Een goede nachtrust is essentieel voor een gezonde levensstijl. Een boxspring op maat kan hierbij een belangrijke rol spelen. In dit artikel lees je wat de voordelen zijn van slapen in een hoog laag bed of een boxspring op maat en waarom het de investering waard is. Wat is een boxspring op maat? Een boxspring […]

Read More