Welke verschillende soorten glas zijn er en wanneer gebruik je welke

Glasplaten komen steeds meer in woningen en kantoren voor. Ze bieden vele voordelen. Een handig aspect van glas is onder andere, dat het op maat te bestellen is. Of je nu glas zoekt voor op een wand, in een deur of in de badkamer. Op maat is er veel mogelijk en er zijn meerdere glassoorten. Kijk maar eens op https://www.glazz.nl/glasplaat-op-maat om daar een beeld bij te krijgen.

Ben je van plan een glasplaat te bestellen? Dan merk je al snel dat er verschillende soorten glas beschikbaar zijn. Veel mensen vragen zich af welke soorten er precies zijn en wanneer je voor welke moet gaan. Daar geven we je in dit artikel antwoord op. 

Gehard glas

Welke soort je als eerst vaak tegenkomt, is gehard glas. Gehard glas staat bekend om de stevige kwaliteit en veiligheid. Het glas is ten eerste erg sterk en breekt niet snel. Het kan tegen een stootje. En mocht het glas toch breken, dan gebeurt dat in allerlei kleine deeltjes in plaats van grote scherpe scherven. Wel zo veilig. 

Gehard glas is geschikt om te kiezen als je op zoek bent naar glas voor een tussendeur. Daarnaast is het een ideale soort om te gebruiken in de keuken of badkamer. Ook in kantoren wordt het geharde glas veel ingezet. 

Gelaagd glas

Naast gehard glas, bestaat er ook gelaagd glas. De naam zegt het eigenlijk al. Gelaagd glas is glas dat bestaat uit meerdere lagen. Die lagen zijn tegen elkaar aan bevestigt en vervolgens voorzien van een speciale coating om ze aan elkaar vast te maken. De verschillende lagen geven extra stevigheid. 

Het handige van gelaagd glas is daarnaast, dat er tussen de lagen gekozen kan worden voor een folie. Met die folie zorg je er bijvoorbeeld voor dat de glazen niet volledig transparant meer zijn. Dat maakt gelaagd glas handig voor ruimtes waarin je op zoek bent naar meer privacy. Ook kan het glas van een leuke kleur worden voorzien met een gekleurde folie. 

Gehard gelaagd glas

Nu je weet wat gehard glas en wat gelaagd glas is, heb je ook nog de combinatie van beiden. Gehard gelaagd glas bestaat uit meerdere lagen glas die ook weer met een folie aan elkaar worden bevestigd. Daarnaast bestaan de verschillende lagen uit gehard glas, wat het glas ook weer veilig maakt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uncategorized

Het ideale kantoor qua licht en klimaat

Kantoorpanden zullen altijd blijven bestaan. Ook al is de tijd aangebroken dat er hybride wordt gewerkt, kantoorpanden blijven altijd belangrijk. Doordat er op kantoor met vele mensen tegelijkertijd wordt gewerkt, is het belangrijk dat het welzijn van de werknemers optimaal blijft. Aan zieke werknemers zul je niet veel hebben en om het ziekteverzuim zo laag […]

Read More
Uncategorized

Inspiratie om de eetkamer in te richten

Een huis heeft meerdere kamers die verschillende functies hebben. Een daarvan is de eetkamer en die speelt een belangrijke rol. Elk huishouden heeft misschien een eigen eetkamerset en -thema. Waarom is dat? De reden is dat elke huiseigenaar een unieke voorkeur heeft als het gaat om het inrichten van een eetkamer. Je moet aandacht besteden […]

Read More
Uncategorized

Fietsen in Nederland

Nederland is het fietsland bij uitstek. Het land telt meer fietsen dan inwoners en fietsers kunnen in Nederland beschikken over meer dan 30000 kilometer aan fietspaden, waar ook met graagte gebruik van wordt gemaakt. Buiten dat veel mensen met de fiets naar school of naar het werk gaan, is ook het afleggen van fietsroutes, door […]

Read More