Zo creëer je een rustig ogende woning

De manier waarop jouw huis is ingericht bepaalt in wat voor soort omgeving je elke dag thuiskomt. Het is daarnaast belangrijk dat je je huis opgeruimd houdt zodat je echt lekker tot rust kunt komen thuis. In dit artikel hebben we daarom 3 belangrijk woontips omschreven die jou zullen helpen meer rust te creëren in je huis.

Verf de muren

Kleine aanpassingen kunnen vaak al een wereld van verschil maken. Door de muren te schilderen in een nieuwe hippe kleur zal deze ruimte er in een keer opener en minder chaotisch uitzien. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als het gaat om het verven van de muren en je kunt vaak kiezen tussen veel verschillende kleuren en soorten verf. Bedenk dus van te voren goed wat voor verf het beste bij jouw woning past en neem geen overhaaste beslissingen.

 

Ook zal er gedacht moeten worden aan het soort gereedschap dat je gaat gebruiken. Vaak heb je rollers, pads en kwasten nodig. Als je liever tijd bespaart kun je ook de keuze maken om je huis te laten verven door een schilder. Er zijn genoeg opties waardoor je het verven van je muren net zo duur en tijdrovend kunt maken als je wilt.

Een handige inrichting

Wat vooral nodig is bij kamers die wat minder groot zijn is het zoeken naar manieren om meer ruimte te creëren. Dit kun je gemakkelijk doen door bepaalde meubelstukken bij elkaar te plaatsen, zoals je tafels bij de stoelen en handige kastjes in handbereik. Je voorkomt op deze manier dat verschillende objecten verspreid door het huis neer worden gezet. Dit laat een ruimte er namelijk erg rommelig uitzien. Verder is het erg handig om gebruik te maken van meubels met meerdere functies. Je zou kunnen denken aan een bed dat je dicht kunt klappen tot een bank of een bureau dat je om kunt toveren tot eettafel. Op deze manier creëer je veel ruimte en laat je een kleine kamer er toch iets groter en minder druk uitzien.

Licht en ruimte

Wanneer je wilt dat een ruimte er rustig uitziet zul je ook veel rekening moeten houden met de kleuren die in je interieur voorkomen. Lichte kleuren zullen een rustgevend en ruimtelijke indruk geven terwijl donkere kleuren een ruimte kleiner en drukker kunnen maken. Het is daarom een goed idee om de basiselementen in je kamer licht te houden. Als je dit er saai uit vind zien dan kun je door middel van warmere accessoires alsnog een heel leuk en gezellig contrast creëren. Verder is verlichting ook een belangrijk onderdeel voor in je woning. Door meerdere lichtbronnen op verschillende hoogtes te bevestigen kun je een ruimtelijker en lichtere ruimte creëren. Je zou bijvoorbeeld een plafondlamp kunnen combineren met wandlampen en sfeerverlichting zoals kaarsen.

Door het doen van enkele kleine aanpassingen tover je jouw huis zo om in een tuin en opgeruimde omgeving. Wij hopen dan ook dat bovenstaande tips jou hier enorm mee gaan helpen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uncategorized

De tuin waar je kinderen van dromen!

Een tuin maken waar je kinderen al lang van dromen? Dat is een makkelijke opgave door na te denken over de juiste accessoires in de tuin. Een normale tuin met alleen een veldje en flora en fauna trekken de meeste kinderen niet bepaald aan. Zeker jonge kinderen hebben prikkels nodig om hun energie kwijt te […]

Read More
Uncategorized

Hoe kan je het beste geld besparen tijdens het inrichten van je huis?

Een verhuizing of verbouwing kan best prijzig uitvallen. Een nieuw huis hebben is altijd een geweldige uitdaging, maar je spaarrekening heeft er vaak wat meer moeite meer. Vaak gaan mensen naar een woonboulevard om inkopen te doen voor de inrichting, maar goedkoop is dit niet bepaald. Er zijn echter een paar handige trucs om geld […]

Read More
Uncategorized

Wat kan je doen om de veiligheid te vergroten?

Veiligheid gaat boven alles. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek daalt het percentage Nederlanders dat zich onveilig voelt in zijn of haar eigen woonwijk. Dat is goed nieuws. Echter is het belangrijk dat dit percentage nog verder daalt. Mensen kunnen zich om verschillende redenen onveilig voelen in hun eigen woonwijk. Soms zijn hier […]

Read More